Over ons

De rietadt is een fenomeen en blijkt al jaren dé methode om je bak zo snel mogelijk te trekken. Wet- en regelgeving brengt dit culturele erfgoed in gevaar, aangezien vanaf 2021 een verbod geldt op wegwerp rietjes. Helaas zijn standaard metalen rietjes door hun buiging niet geschikt voor een rietadt. Wij, Lisa en Leander, zijn al jaren groot voorstander van de rietadt en kwamen in actie. In eerste instantie wilden wij een product ontwikkelen voor onszelf en onze zuipmaten, maar snel bleken anderen ook behoefte te hebben hieraan! Na een lange testperiode - waarin wij verschillende hoeken met veel plezier hebben mogen testen - presenteren wij met trots de duurzame vervanger van de rietadt met een wegwerprietje: de Rietbuis. Nu kan ook de volgende generatie studenten gewoon een buis trekken met een (RVS) rietje!

 

Ons product  is gebogen in de perfecte vorm en hoek om het bier zo snel mogelijk in je keelgat te laten stromen zonder te morsen wanneer jij een rietpijp trekt. En mocht je het willen, kun je onze Rietbuizen laten graveren met tekst naar keuze. We importeren onze Rietbuizen niet uit lage lonen landen, maar we werken samen met vakkundige ondernemers uit de streek voor eerlijke prijzen. Onze Rietbuizen worden ambachtelijk vervaardigd en vervolgens gegraveerd met lasertechniek om precisie te waarborgen. 

 

In plaats van plastic hebben we gekozen voor een hoogwaardig roestvast staal dat 100% recyclebaar is. Door de sterkte van ons staal is jouw Rietbuis bestand tegen vele avonden intensief gebruik. Je kunt de rietbuis laten vallen, van de trap gooien en er de hele avond overheen lopen zonder dat je hem zal rampeneren. Na een avond van jouw Rietbuis genoten te hebben is hij na een rondje in de vaatwasser óf even schrobben met onze rietcycle borstel weer zo goed als nieuw.